info@dashofer.hr
Kontrola vansjkih izvođača radova u provedbi zaštite na radu

Informacije o on-line seminaru:

Termin: 12. 04. 2021

Vrijeme: 10:30-11:30

Preostalo mjesta: 23

Cijena: 290,00 Kn

Sadržaj:

Poslodavac je obvezan organizirati i provoditi zaštitu na radu, vodeći pri tome računa o prevenciji rizika te obavještavanju, osposobljavanju, organizaciji i sredstvima. Također, poslodavac je obvezan provoditi prevenciju u svim radnim postupcima, u organizaciji rada i upravljanju radnim postupcima, pri čemu mora osigurati radnicima najveću moguću razinu zaštite na radu. Poslodavac je odgovoran za organiziranje i provođenje zaštite na radu radnika u svim dijelovima organizacije rada i u svim radnim postupcima.

Osim radnika i osoba na radu, na mjestu rada, odnosno u objektima poslodavca mogu se nalaziti i druge osobe, a to su osobe koje se po bilo kojoj osnovi rada nalazi na mjestu rada (poslovni suradnik, davatelj usluga, vanjski izvođači radova i dr.)

Radni postupci, način njihovog izvođenja, ispravnost radne opreme, kao i osposobljenost radnika vanjskih izvođača radova mogu predstavljati izvore opasnosti i rizika sve osobe koje se nalaze u užem i širem području izvođenja radova.

Stoga se u praksi sve češće od strane tvrtki postavljaju zahtjevi za usklađenost sa zahtjevima iz područja zaštite na radu za vanjske izvođače radova. U tom smislu poslodavac mora definirati kriterije za vanjske izvođače radova, postupke te provoditi kontrolu.

 

Predavač:

Predavač
dr. sc. Darko Palačić

doktor znanosti u području zaštite na radu sa 30 godina iskustva u zaštiti na radu, zaštiti od požara, zaštiti okoliša i privatnoj zaštiti.U svojoj karijeri obavljao je poslove vatrogasca, stručnjaka zaštite na radu, rukovoditelja odjela za sigurnost, privatnog detektiva, predavača, auditora ikonzultanta.Vodi i koordinira poslove tjelesne zaštite i upravljanja kvalitetom u tvrtki ALZAS ALARMS d.o.o. Tijekom godina bavio se istraživanjem različitih funkcija poslovnih procesa u području sustava upravljanja sigurnošću, o čemu je objavio niz znanstvenih i stručnih radova. Od 2007. godine radi kao profesor visoke škole na Visokoj školi za sigurnost, s pravom javnosti u Zagrebu. Kao konzultantprovodi edukacijete savjetovanja za uspostavu i održavanje sustava upravljanja sigurnošću, okolišem i kvalitetom uz stalno praćenje zakonske regulative iz područja zaštite na radu, zaštite od požara i drugih područja sigurnosti. Za potrebe certifikacijskih organizacija provodi nadzorne i certifikacijske audite sustava upravljanja prema međunarodnim normama.

 

Kao predstavnik visokoškolskih ustanova član je Sektorskog vijeća XXIV. Sigurnost i obrana, Hrvatski kvalifikacijski okvir, Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Član je komisije za nadzor nad radom ovlaštene osobe i reviziju danog ovlaštenja, Zavod za unapređivanje zaštite na radu, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

 

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima

>