danas je 24.9.2021

Input:

Zaraza koronavirusom na radnom mjestu

10.5.2021, , Izvor: Verlag Dashöfer, Trajanje videa: 00:28:46

Poglavlja

Zaraza koronavirusom na radnom mjestu jedna je od najvećih opasnosti s kojima su se društva i gospodarstva ikad suočila je pandemija COVID-19. Iako smo do sada već nekoliko puta pomislili da je pandemija prevladana, samo nekoliko dana nakon toga podaci o novim zareženim i preminulim osobama razuvjerili su nas u tome. Opasnost pandemije biti će moguće prevladati samo ako radimo zajedno kako bismo zaustavili širenje bolesti i osigurali sigurno i zdravo radno okruženje i za one koji rade od kuće i za one koji se vraćaju na svoja uobičajena radna mjesta. Odgovorno ponašanje je svaki oblik ponašanja kojim se poštuju i provode propisane mjere zaštite te svako ponašanje koje pridonosi prevenciji širenja bolesti COVID-19. Ono podrazumijeva profesionalnost, strpljivost te prihvaćanje i provedbu epidemioloških mjera i svih drugih mjera kojima je cilj sprječavanje širenja epidemije.

Sadržaj:

Prevencija – sprečavanje zaraze

Promjena organizacije rada, sastanaka i putovanja

Prijem stranaka i dostave

Postupanje u slučaju potvrđene zaraze radnika

Samoizolacija i povratak na radno mjesto

 

Predavač

dr. sc. Darko Palačić

dr. sc. Darko Palačić

doktor znanosti u području zaštite na radu sa 30 godina iskustva u zaštiti na radu, zaštiti od požara, zaštiti okoliša i privatnoj zaštiti.U svojoj karijeri obavljao je poslove vatrogasca, stručnjaka zaštite na radu, rukovoditelja odjela za sigurnost, privatnog detektiva, predavača, auditora ikonzultanta.Vodi i koordinira poslove tjelesne zaštite i upravljanja kvalitetom u tvrtki ALZAS ALARMS d.o.o. Tijekom godina bavio se istraživanjem različitih funkcija poslovnih procesa u području sustava upravljanja sigurnošću, o čemu je objavio niz znanstvenih i stručnih radova. Od 2007. godine radi kao profesor visoke škole na Visokoj školi za sigurnost, s pravom javnosti u Zagrebu. Kao konzultantprovodi edukacijete savjetovanja za uspostavu i održavanje sustava upravljanja sigurnošću, okolišem i kvalitetom uz stalno praćenje zakonske regulative iz područja zaštite na radu, zaštite od požara i drugih područja sigurnosti. Za potrebe certifikacijskih organizacija provodi nadzorne i certifikacijske audite sustava upravljanja prema međunarodnim normama.

 

Kao predstavnik visokoškolskih ustanova član je Sektorskog vijeća XXIV. Sigurnost i obrana, Hrvatski kvalifikacijski okvir, Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Član je komisije za nadzor nad radom ovlaštene osobe i reviziju danog ovlaštenja, Zavod za unapređivanje zaštite na radu, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.