danas je 24.5.2024

Input:

7 grešaka koje radimo u Excelunovo

15.12.2020, , Izvor: Verlag Dashöfer, Trajanje videa: 03:12:26

Poglavlja

Excel je jedan od poslovnih programa bez kojeg je današnje poslovnje nezamislivo. Iako se koristi gotovo svakodnevno veći broj ljudi ne zna koje sve mogućnosti Excel nudi. Excel predstavlja moćno oružje bez kojeg danas niti jedna brojčana analiza ne može biti kompletna i jednostavna. Svatko tko se susreće sa bilo kakvim brojkama u svom poslovanju mora znati koristiti Excel, barem njegov osnovni dio. Poznavanje Excela, danas, predstavlja pitanje pismenosti jer onaj koji ga ne koristi, a da pri tome ne koristi druge softverske pakete, ne raspolaže sa svojim vremenom efikasno i efektivno.
Namjena videa je educirati polaznike za samostalni rad s naprednim mogućnostima Microsoft Excela. S obzirom na velik broj mogućnosti koje nudi Excel, u videu se pokrivene one najčešće korištene. Svaka od njih se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela (zadataka za rješavanje), stoga će u teorijskom dijelu biti naglasak na objašnjavanju unutarnje logike Excela. Razumijevanje teorijskog dijela omogućit će slušateljima da kasnije samostalno svladaju i one dijelove Excela koji neće biti pokriveni ovim videom.


Sadržaj:


• Uvjetno oblikovanje
• Grafikoni
• Napredno sortiranje
• Napredno filtriranje
• 3D formule
• Korištenje naprednih funkcija
• Pivot tablica

Predavač

Ivan Reljić mag. educ. inf. / mag. ahv.

Ivan Reljić mag. educ. inf. / mag. ahv.

Srednju školu završio je sa SSS tehničar za računalstvo. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studirao je na preddiplomskom studiju informacijskih znanosti i stekao zvanje prvostupnika informacijskih znanosti. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studirao je na diplomskom studiju informacijskih i komunikacijskih znanosti gdje je stekao zvanje magistra informatike nastavničkog smjera i magistra arhivistike. Trenutno je student na Poslijediplomskom doktorskom studiju informacijskih i komunikacijskih znanosti. Na Filozofskom fakultetu sudjeluje u nastavi i organizaciji stručnih jednodnevnih radionica. Radi kao predavač informatičkih tečajeva – Microsoft Excel, Word i PowerPoint te Adobe Photoshop. Njegova područja interesa su edukacija i 3D tehnologije.