danas je 14.7.2024

Input:

Dozvole za boravak i rad stranih radnika

17.6.2024, , Izvor: Verlag Dashöfer, Trajanje videa: 00:38:26

Poglavlja

Zakon o strancima ("Narodne novine" br. 133/20., 114/22., 151/22.) predviđa mogućnost izdavanja različitih vrsta dozvola za boravak i rad stranih radnika. Za neke je potrebno prethodno pribavljanje mišljenja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i provedba tzv. testa tržišta rada, dok je neke vrste dozvola moguće ishoditi u nešto jednostavnijem postupku. Ukidanjem kvota za zapošljavanje stranih radnika njihov se broj povećao nekoliko puta, pa je i broj zahtjeva za izdavanjem radnih dozvola razmjeran takvom porastu broja radnika. Radi učinkovite pripreme dokumentacije i podnošenje odgovarajućeg zahtjeva, od najveće je važnosti pravovremeno procijeniti i odabrati ispravnu vrstu dozvole za boravak i rad za konkretnog radnika i poslodavca te njihov konkretni odnos u koji ulaze.

Na ovom kratkom webinaru saznajte na jednostavan i pregledan način koje sve vrste dozvola za boravak i rad postoje, te koje je uvjete potrebno ispuniti za svaku od njih. Poseban će naglasak biti stavljen na zakonske iznimke prema kojima je dozvolu za boravak i rad moguće dobiti u pojednostavljenoj proceduri.

Predavač

Darko Graf, dipl. iur.

Darko Graf, dipl. iur.

Nakon završenog pripravničkog staža u odvjetništvu, položenog pravosudnog ispita i upisa u Imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore, osniva i započinje rad u vlastitom odvjetničkom društvu Alija Hrastinski & Graf, j.t.d. sa sjedištem u Zagrebu, u kojem i trenutno radi kao odvjetnik. U odvjetništvu je neprekidno od 2003. godine, od kada se najčešće susreće s pitanjima i problematikom radnog, ovršnog i građanskog prava.