danas je 24.5.2024

Input:

Excel - funkcije

1.1.2023, , Izvor: Verlag Dashöfer, Trajanje videa: 01:03:10

Poglavlja

Korisnici EXCEL programa koji već uspješno vladaju osnovama ovog programa, upoznati će se u drugom dijelu videoseminara s većinom najčešće korištenih funkcija i praktičnim primjerima gdje korisititi koju funkciju kako bi si olakšali svakodnevno poslovanje.

Videoseminar obuhvaća pregled najčešće korištenih EXCEL funkcija poput: funkcija za prebrojavanje brojki i teksta, funkciju za kombiniranje teksta i brojeva kao rezultata modela, zbrajavanje pod određenim uvjetima, te uvjetnog oblikovanja. Također će kroz videoseminar upoznati osnovne postavke modeliranja u EXCELu, korisne savjete kako slagati bilo koji model kako bi si kasnije olakšali rad u istom. Videoseminar obuhvaća i određene napredne funkcije: pretraživanje određenih podataka pod zadanim uvjetima, zaokretne tablice, funkcije traženja rješenja, izradu modela otplatnog plana korištenjem financijskih funkcija, te analizu novčanog tijeka.

Sadržaj videoseminara:

  • Naprednije funkcije
  • Funkcija: Kombinacija teksta i broja
  • Funkcija: Zbrajanje sa uvjetom
  • Funkcija: Zbrajanje sa kriterijom
  • Funkcija: Postavljanje pravila u ćelijama
  • Unos funkcija kao kombinacije
  • Funkcija za vertikalno pretraživanje
  • Izrada grafikona
  • Rad sa pivot tablicama

______________________________________________________________

Pogledajte sljedeće video seminare:

Excel - napredno korištenje

Excel - osnove

Predavač:

Diplomirala je i magistrirala makroekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te posjeduje diplomu London School of Economics iz područja Business Valuations. Područje njene specijalnosti su računovodstvo, financije, kontroling i poslovne evaluacije.

Predavač

Tanja Rukavina, MSc

Tanja Rukavina, MSc

Diplomirala je i magistrirala makroekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te posjeduje diplomu London School of Economics iz područja Business Valuations. Područje njene specijalnosti su računovodstvo, financije, kontroling i poslovne evaluacije. Posjeduje dugogodišnje iskustvo u računovodstvu i financijama na rukovodećim funkcijama u tvrtkama kao što su Peugeot, PLIVA i Nestle, te je u Overseas Express-u / UPS, a kasnije i u COLAS Grupi / Cesta-Varaždin radila kao voditelj financija, a potom i kao predsjednica Uprave. Trenutno je vlasnica i konzultant tvrtke ABAK USLUGE d.o.o. specijalizirane za računovodstvo, financije, savjetovanje i treninge. Radi i kao predavač za TEB Poslovna savjetovanja, Zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta. Autorica je prvog priručnika i radionice za praktičnu primjenu EXCEL programa u financijama u Hrvatskoj pod nazivom \'EXCEL u financijama i računovodstvu\'. Dobitnica je međunarodne nagrade ekonomista u energetici International Association for Energy Economics, te autorica brojnih stručnih članaka objavljenih u domaćim i inozemnim časopisima.