danas je 24.5.2024

Input:

Excel - osnove

1.1.2023, , Izvor: Verlag Dashöfer, Trajanje videa: 01:01:21

Poglavlja

Microsoft alat EXCEL gotovo se svakodnevno koristi u poslovanju, no većina korisnika rijetko koristi čak 95% funkcija u EXCELu ili ukoliko su upoznati s njima ne prepoznaju njihovu praktičnu primjenu na konkretnim primjerima. Sami tvorci EXCELa nisu niti sanjali koju će primjenu ova aplikacija ostvariti, te se primjerice danas koristi za edukaciju budućih pilota Boeinga za upravljanje avionom. U prvom dijelu videoseminara polaznici će imati priliku upoznati se s osnovnim mogućnostima Excela, osnovnim funkcijama. Videoseminarom je obuhvaćeno oko 25 osnovnih mogućnosti EXCEL programa.

Videoseminar obuhvaća osnovni pregled mogućnosti EXCEL programa (sadržaj menija, funkcije kopiranja, unos podataka u EXCEL, oblikovanje ćelija, stilovi, umetanje, oblikovanje stranica). Također će se polaznici upoznati s osnovama unosa formula, korištenje graničnika u pregledu tabela s većom količinom podataka, upravljanje listovima. Pojasniti će se osnovne funkcije: zbrajanja, korištenje apsolutnih i relativnih referenci, funkcija datuma, filtriranje, funkcije podzbrojeva, traženja maksimalne i minimalne vrijednosti te primjeri kada ih koristiti.

Sadržaj videoseminara:

  • Navigacija u radnoj knjizi programa Excel
  • Početni pregled
  • Priprema za printanje
  • Unos podataka
  • Oblikovanje ćelija
  • Upravljanje funkcijama
  • Oblikovanje formata prije printanja
  • Upravljanje filterima

______________________________________________________________

Pogledajte sljedeće video seminare:

Excel - funkcije

Excel - napredno korištenje

Predavač:

Diplomirala je i magistrirala makroekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te posjeduje diplomu London School of Economics iz područja Business Valuations. Područje njene specijalnosti su računovodstvo, financije, kontroling i poslovne evaluacije.

Predavač

Tanja Rukavina, MSc

Tanja Rukavina, MSc

Diplomirala je i magistrirala makroekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te posjeduje diplomu London School of Economics iz područja Business Valuations. Područje njene specijalnosti su računovodstvo, financije, kontroling i poslovne evaluacije. Posjeduje dugogodišnje iskustvo u računovodstvu i financijama na rukovodećim funkcijama u tvrtkama kao što su Peugeot, PLIVA i Nestle, te je u Overseas Express-u / UPS, a kasnije i u COLAS Grupi / Cesta-Varaždin radila kao voditelj financija, a potom i kao predsjednica Uprave. Trenutno je vlasnica i konzultant tvrtke ABAK USLUGE d.o.o. specijalizirane za računovodstvo, financije, savjetovanje i treninge. Radi i kao predavač za TEB Poslovna savjetovanja, Zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta. Autorica je prvog priručnika i radionice za praktičnu primjenu EXCEL programa u financijama u Hrvatskoj pod nazivom \'EXCEL u financijama i računovodstvu\'. Dobitnica je međunarodne nagrade ekonomista u energetici International Association for Energy Economics, te autorica brojnih stručnih članaka objavljenih u domaćim i inozemnim časopisima.