info@dashofer.hr
Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Novi Zakon o strancima od 01.01.2021.

4.2.2021, , Izvor: Verlag Dashöfer, Trajanje videa: 00:57:43

Novi Zakon o strancima od 01.01.2021.
Stupanjem na snagu novog Zakona o strancima ("Narodne novine" br. 133/20.) s 1.1. 2021. mijenja se dosadašnji način i postupak zapošljavanja stranaca, a najvažnija promjena koju taj propis donosi jest ukidanje kvota koje je svake godine propisivala Vlada Republike Hrvatske, što je u znatnoj mjeri ograničavalo brzo i učinkovito zapošljavanje stranih radnika kada je to poslodavcima bilo uistinu potrebno.
Na webinaru saznajte sve o novom postupku zapošljavanja stranaca od 1.1.2021. – kome se podnosi zahtjev, tko o njemu odlučuje, koji su preduvjeti za rad stranaca u Republici Hrvatskoj, koja je uloga Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u postupku izdavanja dozvole za boravak i rad, što je test tržišta rada i tko ga provodi, koje kategorije stranaca mogu raditi bez dozvole za boravak i rad, koje su osnovne okolnosti koje moraju biti ispunjene da bi dozvola za boravak i rad bila izdana, na koji se rok izdaje, produljenje njezinog roka važenja i druge informacije o zapošljavanju stranaca po novom zakonskom režimu.


Darko Graf, dipl. iur.


Sadržaj:


- Važni propisi
- Subjekti radnog odnosa
- Izaslanje/upućivanje i ustupanje radnika
- Rad stranaca u Republici Hrvatskoj
- Ulazak, boravak i rad državljana država članice EGP-a
- EU Plava karta
- Moguće opcije izaslanja
- Treće države – s ugovorom o socijalnom osiguranju
- Države članice EU (EGP)
- Postupak izaslanja u EU
- Obrazac (potvrda) A-1
- Zdravstveno osiguranje izaslanih radnika

Predavač

Darko Graf dipl. iur.

Darko Graf dipl. iur.

 Nakon završenog pripravničkog staža u odvjetništvu, položenog pravosudnog ispita i upisa u Imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore, osniva i započinje rad u vlastitom odvjetničkom društvu Alija Hrastinski & Graf, j.t.d. sa sjedištem u Zagrebu, u kojem i trenutno radi kao odvjetnik. U odvjetništvu je neprekidno od 2003. godine, od kada se najčešće susreće s pitanjima i problematikom radnog, ovršnog i građanskog prava.

 

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima

>