danas je 14.7.2024

Input:

Planiranje i računovodstveno evidentiranje EU projekta

27.5.2021, , Izvor: Verlag Dashöfer, Trajanje videa: 01:01:27

Poglavlja

Webinarom će se pojasniti pravilno računovodstveno iskazivanje primljene potpore iz EU fondova, odnosno kako treba voditi EU projekte u poslovnim knjigama te će se dati primjeri računovodstvenog praćenja projekata financiranih iz EU fondova.

Edukacija je namijenjena gospodarskim subjektima u provedbi EU projekata, javnim i sektorskim primateljima EU sredstava, stručnjacima računovodstva/ knjigovodstva, menadžerima koji donose odluke o provođenju EU projekata, službenicima u odjelu računovodstva i onima koji sudjeluju u pripremi, provedbi i realizaciji EU projekata te svima koji žele znati više o računovodstvu EU projekata.

SADRŽAJ:

- Opća pravila i dokumenti za računovodstveno evidentiranje EU projekta

- Proračun projekta

- Dvostruko financiranje

- Plaće i ostali rashodi za zaposlene

- Dokumentacija potrebna za troškove plaća i pripadajuća davanja

- Pravilan novčani tijek projekta

- Računovodstveno evidentiranje neprofitne organizacije

- Primjer Zakona o računovodstvu

 

Predavač

mr. sc. Katarina Boban Filipančić

mr. sc. Katarina Boban Filipančić

Katarina Boban Filipančić, mr.sc, vlasnica je i direktorica tvrtke OrganizELA. Diplomirala je Poslovnu informatiku, zatim financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirala je iz područja Europskih studija na francuskom sveučilištu Pantheon Assas Paris II, a titulu magistre znanosti stekla je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Njena tvrtka OrganizELA pruža usluge vođenja kontrolinga, računovodstva, savjetovanja, izrade poslovnih planova te pomoć pri pronalaženju sredstava i prijave projekata za sredstva iz EU fondova. OrganizELA ima 100% realizaciju u pisanju i provedbi EU projekata, kao i poslovnih planova za druge izvore financiranja.

Govori engleski i francuski jezik, a pasivno talijanski i španjolski.