info@dashofer.hr
Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Postupak obračunavanja i plaćanja PDV-a prema naplaćenim naknadama

20.8.2018, , Izvor: Verlag Dashöfer, Trajanje videa: 00:48:05

Postupak obračunavanja i plaćanja PDV-a prema naplaćenim naknadama koji je trebao biti na snazi samo do kraja 2014. godine i koji se odnosio samo na obrtnike i samostalne djelatnosti koje vode poslovne knjige u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak, od početka 2015. godine  u primjeni je za daleko veći broj poreznih obveznika.

Sadržaj videoseminara:

  • Uvjeti za obračun i plaćanje PDV-a prema naplaćenoj realizaciji
  • Iznimke od primjene načela prema naplaćenoj realizaciji
  • Utvrđivanje obveze PDV-a
  • Utvrđivanje pretporeza
  • Obvezni elementi računa
  • Prijelaz s obračuna i plaćanja PDV-a prema naplaćenoj realizaciji na obračunatu realizaciju

Predavač:

Doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci 2012. godine u znanstvenom polju Ekonomija, znanstvene grane Računovodstvo. Ima preko 25 godina radnog iskustva na prodručju računovodstva, revizije, plana i analize i menadžmenta. Osnivačica je i direktorica trgovačkog društva TOTAL BALANCE d.o.o. za reviziju i računovodstvo. Osnovala je i društvo VLASTA ROŠKA POREZNO SAVJETOVANJE j.t.d. Posjeduje zvanja i cerifikate ovlaštenog poreznog savjetnika, ovlaštenog revizora i ovlaštenog računovođe. Radi kao vanjski suradnik na Sveučilišnom odjelu za stručne studije Sveučilišta u Splitu u zvanju profesora visoke škole.

Priloženi dokumenti

PDV na naplacenu realizaciju.pdf 0.28 MB
 

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima

>