info@dashofer.hr
Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Raspored radnog vremena u vrijeme Covid-19

15.10.2020, , Izvor: Verlag Dashöfer, Trajanje videa: 00:32:10

Ugovoreno radno vrijeme moguće je rasporediti na više načina, primjerice - ugovorom o radu u kojemu poslodavac i radnik ugovore kada točno radno vrijeme počinje, a kada uzavršava i tako za svaki radni dan. U takvoj situaciji detaljnog ugovaranja, svaki iznenadni događaj zbog kojega potrebe rada zahtijevaju izmjenu rasporeda radnog vremena, poslodavac je praktički onemogućen pravovremeno donositi odluke bitne za njegovo poslovanje pa se time izlaže i većem riziku od tržišnog neuspjeha. S tim na umu, poslodavac bi trebao, kroz svaku moguću pravnu osnovu koja mu stoji na raspolaganju, osigurati vlastitu mogućnost da učinkovito i u skladu sa svojim potrebama za radom, raspoređuje radno vrijeme svakog od radnika. Značajan poremećaj u radnim procesima do kojega je došlo kod svih poslodavaca zbog objektivnih okolnosti u vezi s epidemijom nove bolesti „COVID-19”, samo su dokaz istinitosti takve tvrdnje.

Predavač

Darko Graf dipl. iur.

Darko Graf dipl. iur.

 Nakon završenog pripravničkog staža u odvjetništvu, položenog pravosudnog ispita i upisa u Imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore, osniva i započinje rad u vlastitom odvjetničkom društvu Alija Hrastinski & Graf, j.t.d. sa sjedištem u Zagrebu, u kojem i trenutno radi kao odvjetnik. U odvjetništvu je neprekidno od 2003. godine, od kada se najčešće susreće s pitanjima i problematikom radnog, ovršnog i građanskog prava.

Priloženi dokumenti

RASPORED_rv_webinar_29_09_2020.pdf 1.77 MB
 

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima

>