danas je 23.4.2024

Input:

Zeleni plan i transport

2.11.2023, , Izvor: Verlag Dashöfer, Trajanje videa: 00:30:32

Poglavlja

Ulogu na putu prema održivijem i ekološki prihvatljivijem sutra. Brojni gradovi i države sve više prepoznaju važnost smanjenja emisija stakleničkih plinova, ublažavanja gužvi i poboljšanja kvalitete života svojih građana kroz održivu mobilnost. U tom kontekstu, "Zeleni plan" postaje nezaobilazan smjernica za oblikovanje transportnih sustava koji odražavaju potrebe planeta i njezinih stanovnika.

Ovaj webinar na temu Zelenog plana za transport podrazumijeva promjenu paradigme - prijelaz s fosilnih goriva na obnovljive izvore energije, unaprjeđenje javnog prijevoza, poticanje održivih načina putovanja poput bicikala i pješačenja, te inovacije u području električnih i autonomnih vozila. Sve to zahtijeva ne samo političku volju, već i aktivno sudjelovanje građana, tvrtki i organizacija.

Predavač

Ksenija Vugrin dipl. oec.

Ksenija Vugrin dipl. oec.

Rođena je 05. srpnja 1960.g. u Zagrebu, gdje je završila osnovnu i srednju ekonomsku školu te diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1984.g. Ukupno ima 22 godine radnog iskustva od kojih je 18.g. provela u Ministarstvu financija - Poreznoj upravi na slijedećim radnim mjestima: pripravnik, samostalni referent za utvrđivanje poreza,  šef Odsjeka za utvrđivanje poreza u ispostavi Porezne uprave Dubrava, voditelj Odsjeka za nadzor u ispostavi Sesvete, zamjenik pomoćnika pročelnika Područnog ureda Zagreb, pomoćnica pročelnika Područnog ureda Zagreb za porezni nadzor Grada zagreba i zagrebačke županije. Od 2002. godine zaposlena je u Središnjem registru osiguranika (REGOS) kao pomoćnica ravnatelja.