info@dashofer.hr
Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Izgradnja troškovnog računovodstva i uspostava kontrolinga troškova

3.9.2013, , Izvor: Verlag Dashöfer, Trajanje videa: 01:04:47

Da bismo mogli provoditi kontroling troškova te ga kontinuirano poboljšavati potrebno je pogledati daleko u prošlost. Naime financijsko računovodstvo koje predstavlja najopsežniju informacijsku bazu je fundament na kojem se gradi troškovno računovodstvo koje je pak esencija za uspostavu kvalitetnog kontrolinga troškova.

Koliko je ovaj proces složen te koliko je vremena potrebno kako bi se izgradio i kontinuirano unaprijeđivao ne treba posebno naglašavati. Važno je na tom putu napraviti što manje pogrešaka. Na radionici ćemo uz interakciju s polaznicima razviti debatu s ciljem razmjene iskustva i znanja iz ovog nadasve zahtjevnog, ali jedinstvenog i zanimljivog područja.

Sadržaj:
- uvod u troškovno računovodstvo
- kategorizacija troškova
- alokacija troškova i kontribucije
- izgradnja kontrolinga troškova
- donošenje odluka na temelju troškovnog računovodstva
- troškovi u praksi - diskusija

______________________________________________________________

Pogledajte sljedeće video seminare:

Računovodstveno praćenje procesa proizvodnje

Izmjena zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi

Kako "preživjeti" porezni nadzor

Predavač:

Mr.sc.Andreja Švigir, ovl.rev., rođena je 1970. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kojem je završila i poslijediplomski studij te stekla naslov magistra znanosti. Dobitnica je nagrade „prof. dr. sc. Ferdo Spajić“ za najbolji magistarski znanstveni rad u 2010. godini. Završila je edukaciju pri Hrvatskoj udruzi revizora te stekla titulu ovlaštenog revizora. Završila je edukaciju iz područja psihologije, pedagogije, metodike i didaktike pri Učiteljskoj akademiji u Zagrebu. Završila je edukaciju iz područja psihologije obrazovanja i didaktike pri Visokoj školi za ekonomiju poduzetništva „Vern“, gdje je od 2003. do 2005. godine predavala kolegije „Upravljanje financijama“ i „Osnove računovodstva“. Radila je kao ravnateljica TEB-ova učilišta za ekonomiju poduzetništva.

 

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima

>